Energetická bomba vlastníma rukama!
Březen 17th, 2013 by admin
Posted in POTRAVA A VODA, PŘÍRODNÍ MEDICÍNA | 15 comments
Previous post: Dead Weight (Mrtvá váha) – Tip na film
Next post: Zombie Apokalypsa během vánočních svátků
Přežij v postapokalyptickém světě!
Page 2 of 2 | Previous page
Drooz3R:
Březen 20th, 2013 at 23.06
Tohle neni spatny, no jako plohodnotna snidane to muze byt pro nekoho (treba me) az prilis sladky. Ja pomerne pravidelne snidam něco podobnyho,jenom je to takhle: mrkev strouhana,jablko strouhane, namlety vlassky orechy, rozinky (den predem namocit) a med podle chuti a citronova stava (nebo namixovany pyre,ono je dobry oboji)
Vitaminu je v tom spousta a je to zdravy a podle me i chutny. Muzu jen doporucit.
Sammy:
Duben 4th, 2013 at 10.07
Jak dlouho smšs vydrží čerstvá, nebo alespoň poživetelná?
Prudy:
Duben 23rd, 2013 at 23.41
To s tou arytmií můžete zavrhnout… jinak je to krásná energetická bomba, pozor akorát na možnou zácpu při velkých dávkách…
Fuss:
Červen 16th, 2013 at 0.05
Také by mě zajímalo jak dlouho to vydrží čerstvé, prosím o info
Artifex:
Červen 16th, 2013 at 15.26
Jelikož je to všechno sušené a ještě v medu, ve kterém bakterie nepřežije, tak do té doby, než to sníš. Pokud si dobře pamatuji, tak podobnou směsku nalezli i v archeologických vykopávkách v nějaké zavoskované hliněné míse ještě v poměrně dobrém stavu= bylo rozpoznat, co to je, to se málokdy stává…
stepan-hawk:
Červen 17th, 2013 at 22.07
med se říká, že vydrží stovky let. tohle asi stovky nebude, ale týdnů až měsíců bych se nebál.
Artifex:
Červen 18th, 2013 at 2.32
Přesně tak, v medu je taková koncentrace cukrů, že inhibuje růst jakýchkoli bakterií a breberek.
Ctecek:
Červenec 6th, 2013 at 16.53
Vše záleží na tom, jestli budu mít chuť na sladké Co když si to vezmu na turisták a začne mi z toho bolet zub? Docela dobré je vzít červené fazole, sojové fazole, čočku, a rýži to je pak také vydatný mix, není sice tak sladký ani tak vydatný, ale určitě levnější a je toho ve finále více
OlaffLudwig:
Červenec 10th, 2013 at 17.07
Mě tak napadlo, co kdyby se to rozprostřelo do plechu a nechalo chvíli péct třeba na 200, med by zkaramelizoval a spojil to vše do ještě kompaktnější hmoty (v podstatě müsli tyčinka), dalo by se to pak nakrájet na hranatý kusy a dalo by se to skladovat ve špajzu/sklepě lépe než v míse.
OlaffLudwig:
Červenec 10th, 2013 at 17.14
Hele tak čéče to bych úplně nezavrhoval… o vlašskym ořechu je obecně známo, že jeho konzumace je dobrá pro srdce. Ale těžko říct jak to bude s tou arytmií
t1000:
Září 3rd, 2013 at 10.35
Med při teplotách nad 40°C prochází chemickými změnami jejichž výsledkem mohou být pro tělo toxické látky.
admin:
Září 3rd, 2013 at 11.24
Opravdu? Tudíž, když si to dám do čaje, zemřu?
Artifex:
Září 3rd, 2013 at 11.49
Alkohol je taky toxický, když si ho dáš, zemřeš? Tepelně upravené uzeniny obsahují nitrosaminy, ty jsou rakovinotvorné= uzeniny fuj! A co třeba mandle, v těch je kyanid, ty nesmíš papat už vůbec… (to, že je něco toxické, znamená, že to nadměrně zatíží játra oproti stavu, kdy něco toxické není, toxické neznamená smrtící, to pak určuje LD50 dané látky)
Dust:
Duben 26th, 2014 at 18.10
No, ale zase toho více sníš. Jak je výše
e napsáno tohohle prý sníš jen 3 lžičky a máš dost
Temelín:
Říjen 1st, 2014 at 12.28
ahoj přátelé… na dotaz jak dlouho tohle vydrží být poživatelný bych chtěl říci pouze že jsem ten poklad podle tohodle receptu zapoměl ve špajzu a našel po asi dvou a půl roce… je to možná trošku hustší a lepivější než po čtrnácti dnech, ale je to prakticky netknutý nepříznivými vlivy… vlastně bych chtěl poděkovat za recept na jídlo který fakt vydrží dlouho a ještě se dá jíst