Trvanlivost jídla v plechovkách
Červen 4th, 2015 by admin
Page 2 of 2 | Previous page
PŘEČTĚTE SI TAKÉ:
Nouzové zásoby ze zverimexu?
Lov a příprava holubů
Improvizovaný ohřívač vody – návod
MRE – Meal Ready to Eat
Trvanlivé potraviny LEGACY Premium
Betonové plátno – budoucnost stavebnictví
Ohriatie konzervy
Ration de Combat Individuelle Rechauffable – rencenze
NRG 5 – test nouzové potravy
Radioaktivní potraviny – Budoucnost, nebo jen následek?
Domácí výroba plastu (galalit) – foto návod
Nukemap 3D – nukleární 3-D simulátor online
Posted in KNOW-HOW, POTRAVA A VODA | 16 comments
Previous post: Recenze: Kniha „Příprava na přežití“ – Chriss McNab
Next post: Online hry, které Vám mohou pomoci přemýšlet o technikách přežití
stepan-hawk:
Červen 9th, 2015 at 6.18
Dobrý a zajímavý článeček.
McKenzie:
Červen 20th, 2015 at 13.56
Fajn článek, koukám že taky si sledoval Peklo na talíři:-)
Z vlasní zkušenosti- kámoš kdysi koupil několik einmannpackung (KD Bundeswehru) vyrobený někdy v roce 1989- no nedalo nám to a zkusily sme to komplet pozřít- a ejhle- i věci co nebyly přímo konzervovaný (čokoláda-mimochodem výborná) nám vůbec neublížily a chuťově to bylo lepší než cokoli od Hamé. Jen vakuovaný sušenky byly použitelný snad i jako protitanková zbran:-D
Artifex:
Červen 21st, 2015 at 1.48
Ne, nesledoval.
McKenzie:
Červen 21st, 2015 at 17.18
Aha, tak to sorry, asi Vaněk hlašku pouze převzal z mimibazaru:-D Ale jinak pořad můžu vřele doporučit, člověk se dozví hodně o tom co jíme a čim krmíme lidi kolem nás- včetně dětí…
Echeverdie:
Červen 29th, 2015 at 15.16
V tom případě ale nechápu, proč se tam to datum píše. K čemu teda slouží?
Artifex:
Červenec 29th, 2015 at 0.29
Doporučuji znovu přečíst článek: „Datum doporučené spotřeby totiž značí pouze to, že obsah konzervy bude do daného data vypadat a chutnat tak, jak to výrobce zamýšlel.“ To prostě znamená to, že guláš bude červený, budou v tom kusy masa a bude mírně pálivý. Za 10 let bude guláš dejme tomu hnědý, maso bude rozpadlé na vlákna a pálivý nebude vůbec, stále to ale bude guláš a půjde to sníst.
Tom:
Září 19th, 2015 at 8.18
V roce 1997 jsem koupil na armyburze v Plzni konzervu masa americký armády,která zůstala na našem území od roku 1945. Normálně se dala sníst.
dan:
Září 24th, 2015 at 1.36
Super clanek , vic takovych
Patejl:
Říjen 21st, 2015 at 14.32
A co konzervované paštiky atp, např. z farmářských trhů – platí stejná pravidla?
Artifex:
Říjen 24th, 2015 at 15.41
Opět, sledovat vyboulení/porušení a po otevření chuťometrická zkouška.
Tom:
Listopad 21st, 2015 at 21.50
Zdarec. Mam dotaz: muze se stat, ze se konzerva teprve zacala kazit, botulotoxin uz se tvori, ale konzerva se jeste nenafoukla ? Poznam zavadnost i jinak ? Chut, vune…
KROKODÝL:
Únor 1st, 2016 at 21.09
Jako elév jsem narukoval do Prostějova k parašutistům v roce 1975.Tzv. „pomazánky “ se v kuchyni vytvářely z KDéček z roku 1959!!Nikdo se nepos..l a navíc ty konzervy fasované (rok výroby 1959-60)jako výcviková strava byly kvalitnější,než cokoliv dnešního alá PIKOK či Hamé.Absolutně!!A to nemluvím o tom,že součástí těchto KDček byly i cigarety,50 ks v piksli včetně kompotu nebo pudinku či vynikající hořké čokolády s hrozinkami.Cigára byla bez filtru, ale panbůh zaplať za ty startky bez filtru.Složení dlouhého KDéčka bylo:hovezí konzerva,vepřová,luncheon meat (lančmít),kompot nebo pudink,žvýkačka Pedro a cigarety.
Lopo:
Květen 14th, 2016 at 11.33
No 100% to není vždy občas proreznou , pokud je v tom něco s nálevem či tukem
hitman:
Květen 16th, 2016 at 9.37
akurat vcera som si cital recenziu na pc hru – 60 sekund.
bol tam plagat ze konzervy vydrzia 747 dni – cca 2 roky. hadam to bude stacit …
Artifex:
Červenec 4th, 2016 at 14.00
Pokud se jedná o kvalitní pozink, tak neproreznou, pokud ano, je to výrobní vada konzervy.
Mira:
Srpen 24th, 2018 at 14.55
Ano, souhlasím s autorem. Zdravotní nezávadnost obsahu má však jednu podmínku. Samozřejmě kromě dokonalé těsnícího obalu také stálost vnitřního povrchu plechovky. A to může být trochu problém. Dříve člověk mohl do sebe z takové plechovky zároveň s obsahem dostat trochu oxidu zinku, nicméně dnes se vnitřní povrchy mnoha plechovek ošetřují plasty s obsahem BPA. Bohužel se tato zdravotně diskutabilní látka postupně do obsahu dostává a čím déle je s ním v kontaktu, tím více. Zkuste si otevřít rok nebo dva prošlou konzervu fazolí v rajské a prstem tlakem otřít o vnitřní boční stěnu plechovky… Možná na něm nebudete mít nic, možná šedý povlak…